Excel Solutions

Bilde av et spreadsheet

 

Effektiviseringsmuligheter

De aller fleste som jobber innen økonomi, salg eller adminstrasjon benytter Excel regelmessig til å produsere alt fra relativt enkle lister og oversikter til avanserte presentasjoner.Illustrasjonsbilde

I bedriftene kan alle noe Excel, men gjennomsnittsbrukeren utnytter bare en brøkdel av de funksjonalitetene som ligger i Excels og det også ofte slik at heller ikke bedriftens Excel-guruer vet å utnytte Excels muligheter.

 

Automatisering av prosesser ved hjelp av makroer

Rapporter og arbeidsoppgaver som utføres regelmessig kan ofte gjøres med noen få tastetrykk ved å kjøre en eller flere makroer.
En makro er en serie programmerte og lagrede handlinger; i stedet for å foreta en lang serie med trinn i Excel kan handlingene utføres ved å utvikle en eller flere makroer. Ved å bruke litt tid på å utvikle en makroer vil man oppleve en svært overraskende effektiviseringsgevinst på oppgaver som i utgangspunktet kan være kjedelig å utføre gang på gang.
Excel har, som andre programmer i Office-pakken, installert VBA (Visual Basic for Applications); alle som har Excel har også installert VBA.

 

Microsoft Excel som alternativ til kostbare rapporteringssystemer

Mange bedrifter går til anskaffelse av rapporteringssystemer for å kunne produsere statistikker og rapporter. Dette kan være kostbart i fm. innkjøp, lisenser og ikke minst vedlikehold, spesielt når IT-ressurser må involveres ved endringer. Excel kan faktisk være et meget godt alternativ for bedrifter i alle størrelser for å tilfredsstille bedriftens behov for fleksibel salgs- og statistikkrapportering - på en økonomisk måte.